Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


28 Ιουν 2008

Πάγια πρακτική, εκσυγχρονισμοί, μιθριδατισμοί...

Πάγια πρακτική της Ζήμενς ήτανε (έπαψε να είναι;), λέει, η επιβράβευση πολιτικών προσώπων και κομμάτων.

Έτσι μιά ωραία (υποθέτω) πρωία του 1998 ο κ Χριστοφοράκος, διευθυντής της τότε, μπήκε στην Χ. Τρικούπη 50, ανέβηκε στον 3ο όροφο και, όλως τυχαίως, συνάντησε τον κ. Τσουκάτο στο κομματικό του γραφείο.
Όλως τυχαίως γιατί ο κ. Τσουκάτος δεν είχε τότε ΚΑΝΕΝΑ κομματικό ή κυβερνητικό πόστο.

Ο κ. Χριστοφοράκος αφού εξέφρασε τον θαυμασμό της εταιρείας του για τα πασοκικά επιτεύγματα, εξήγησε στον κ. Τσουκάτο ότι η Ζήμενς πάντοτε επιβραβεύει αθορύβως τέτοια επιτεύγματα και το ποσόν το οποίο είχε τώρα αποφασίσει ως βραβείο ήταν 1 εκατομμύριο μάρκα Γερμανίας (κάπου 180 εκατομμύρια δραχμές - δεν υπήρχε το ευρώ ακόμη), το οποίο θα κατάθετε αθορύβως σε τραπεζικό λογαριασμό εξωτερικού αποκλειστικά, όχι σε ελληνικό και γίνει θόρυβος...
Ο κ. Τσουκάτος αφού τον ευχαρίστησε εξήγησε στον κ. Χριστοφοράκο ότι τέτοιο πράγμα δεν είχε ξανασυμβεί στο ΠΑΣΟΚ, άρα ΔΕΝ υπήρχε τέτοιος λογαριασμός εξωτερικού, οπότε θα αναγαζόταν ο ίδιος να παρατήσει τις δουλιές του και να τρέξει να φτιάξει έναν τέτοιο λογαριασμό.

Έκανε πέτρα την καρδιά του, έτρεξε δώθε-κείθε και όλα έγιναν αθόρυβα και στην εντέλεια. Οπότε η Ζήμενς απέδωσε αθόρυβα το προς το ΠΑΣΟΚ βραβείο της.

Ξανατρέχει ο κ. Τσουκάτος στην Τράπεζα εξωτερικού, παίρνει τα λεφτά σε ΒΑΛΙΤΣΑ (τα "πάμπερς" ήταν παλιότερη τεχνική της «Αλλαγής», τώρα είχαμε εκσυγχρονιστεί πιά...), τα φέρνει στον 3ο όροφο, στην Χ. Τρικούπη.
Ανέκυψαν δυό δυσκολίες: Τα ταμεία του κόμματος ήταν στον 2ο όροφο και υπήρχε ΠΑΓΙΑ τακτική να μην εμφανίζονται δώρα μεγαλύτερα από 1 εκατομμύριο, δραχμές, από μία πηγή. Έπρεπε να μασκαρευτεί το πράγμα για να μην γίνει θόρυβος.

Ο πολυμήχανος κ. Τσουκάτος όμως βρήκε τη λύση: Φώναξε αθόρυβα τον σωματοφύλακά του έβαλε το επιτρεπόμενο 1 εκατομμύριο δραχμές σε μιά τσάντα και του είπε να την πάει αθόρυβα στο ταμείο του κόμματος στον 2ο όροφο και να ζητήσει να κατατεθούν τα χρήματα ως εισφορά {...οργανώσεων} εξωτερικού.
Αφού αυτό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ο φουκαράς ο σωματοφύλακας αναγκάστηκε να το επαναλάβει 179 φορές ακόμα, ώστε να μεταφερθεί όλο το ποσόν αθόρυβα!!! Δυό ζευγάρια παπούτσια χάλασε στο πήγαιν'-έλα μεταξύ 3ου και 2ου ορόφου!

Και ζήσαμε εμείς καλά μιθριδατισμένοι, προβατοποιημένοι κι οι διεφθαρμένοι χειρότερα.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ
Όλως τυχαίως η Ζήμενς μέχρι τους Olympic Dopways του 2004 εξασφάλισε ένα σωρό παραγγελίες υλικών της, αξίας αρκετών ΔΙΣ ευρώ. Πάντα προτιμώνται οι ...οργανώσεις εξωτερικού σ' αυτές τις περιπτώσεις.
Επειδή όμως είχε φροντίζει να βραβεύσει αθόρυβα διάφορους και προς την «άλλη» μεριά, συνέχισε αδιατάρακτα και συνεχίζει να απομυζά μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων το μεδούλι των ελλήνων πολιτών.

3 σχόλια:

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Στο σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» πάντως αναφέρεατι ότι το ποσόν από τη Ζήμενς στα 2 κόμματα, για τις εκλογές του 2000, ήταν $ εκατομμύρια μάρκα.

Σκέψου πόσα θα ήταν το 2004, που θα γίνονταν και οι ...Olympic Dopways, άρα το αλισβερίσι και ο τζίρος της Μήζενς θα έφτανε στον ...θεό.

akrat είπε...

μένω κάγκελο...
εγώ δεν τα πιστεύω αυτά
πράκτορες
προβοκάτερες
ο 666 επί τις σχησματικής καισαροπαπικής κεφαλής σας...
καλημερούδια ωστόσο

Οιωνoσκόπoς είπε...

N.A. Λάμπης
Μόλις μάς πρόκυψαν 10 εκατομμύρια Ζιμενσικά μάρκα για τον «Ρόκο», τον "εκσυγχρονιστή" Μαντέλη πιθανολογείται...
Με ψιλοποσά θα ασχολούμαστε;

Ακράτ-ητε
Φυσικά και δεν υπάρχουν πράκτορες {κι αν υπάρχουν ποιός τους χαμπεριάζει...}, εφευρήματα των πολιτικών είναι αυτά για να σφίγγουν οι κ---- μας και να τους αφήνουμε ήσυχους στο ...ξεκοκκάλισμα.
Όσο για τον 666, αστείον ποσόν...
«Να δείς τί σού 'χω για μετά»
που τραγουδάει κι ο Ππακωνσταντίνου...