Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


1 Φεβ 2008

«Παλιοζωή, παλιόκοσμε και παλιοκοινωνία...»

«Παλιοζωή, παλιόκοσμε και παλιοκοινωνία...»
έλεγε το παλιό τραγουδάκι και συνέχιζε:
«ούτε στιγμή δεν έζησα με δίχως αγωνία».

Εγώ θα τό συμπληρώσω αλλοιώς:
«γιατί μωρέ συνέχεια μάς πνίγεις στην αηδία;»

Όταν ο αποθανών αρχιεπίσκοπος είχε μπεί στο "Αρεταίειο", τού έγινε η μιά εγχείριση και διαπιστώθηκε η σοβαρότατη δεύτερη πάθησή του, τότε που είχε κληθεί ο διάσημος μεταμοσχευσιολόγος, οι «εκκλησιαστικοί» συντάκτες, καταρχή, εφημερίδων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και κάποιοι άλλοι στην συνέχεια είχαν ...καταξοδευτεί σε περιγραφές για την συμπόνοια και τον σεβασμό που έδειχναν όλοι στην περιπέτεια της υγείας του. Συμπορευόμενοι ή αντιτιθέμενοι στην δράση του, έλεγαν.
Τα ίδια παραμύθια αράδιαζαν και όταν πήγε στο Μαϊάμι για μεταμόσχευση, τα ίδια και όταν επέστρεψε άπρακτος.
Έγραφαν και ξανάγραφαν, έλεγαν και ξανάλεγαν για συμπόνοια και σεβασμό στον πάσχοντα, από όλους... και κυρίως βέβαια από τους εν Χριστώ συναδέλφους του Μητροπολίτες, μέλη της Ιεραρχίας της Ελλάδας και νόμω εκλέκτορες του διαδόχου του.

Και ήρθε η "επαύριον" του θανάτου του για να καταρρεύσει η ψευδέστατη εικόνα, που σπεκουλάροντας τα κέρδη τους από την απόκρυψη της υποκρισίας κάποιων «αγίων» μητροπολιτών, είχαν δημιουργήσει οι «καλοί» συντάκτες: Απλά κι ωραία ένας από αυτούς είπε, χωρίς σύνεση χωρίς αιδώ, ότι οι "ζυμώσεις", δηλαδή η συναλλαγή, περί την διαδοχή είχαν αρχίσει αμέσως μόλις ο αρχιεπίσκοπος μπήκε στο "Αρεταίειο"[1]... Όταν υπήρχαν ακόμα κάποιες ελπίδες ίασής του.

Αφελής ήταν θα πείτε; Μπορεί. Κριτήρια ευστροφίας δεν μπαίνουν στην εκλογή μητροπολιτών, ούτε όριο ηλικίας. Ούτε γίνονται τέστ για τό αν συνεχίζουν να έχουν «σώας τας φρένας»[2], όταν η ηλικία τους μεγαλώνει πολύ αλλά αυτοί παραμένουν γαντζωμένοι στον «θρόνο» τους...

Και βέβαια δεν ήταν μόνο αυτό: Ήδη ο ελληναράς, και πολύ φασιστοφέρνων νομίζω, «άγιος», που σχετικά πρόσφατα είχε πετύχει την "μετάθεσή"[3] του από την φτωχή Μητρόπολη της ανατολικής Θράκης σε πλούσια της κεντρικής Μακεδονίας, αφού επέδειξε τα (και) φιλοβασιλικά του αισθήματα, "έβαλε ...υποψηφιότητα" δια του επικήδειου λόγου του.

Άλλος όμοιός του "έβαλε υποψηφιότητα" μέσω τηλεόρασης...

Και βέβαια «άρχισαν τα όργανα» με καταγγελίες για εκβιασμούς απόσπασης "κρίσιμων" ψήφων...
Και πού είσαι ακόμα...
Μόνο 10 χρόνια πέρασαν από την εκλογή του Χριστόδουλου με ελάχιστες ψήφους διαφορά, της οποίας είχε προηγηθεί "καταγγελία" ότι ο άλλος διεκδικητής του αξιώματος, ο Θηβών, ενέχονταν σε οικονομικές ατασθαλίες, πράγμα που αργότερα αποδείχτηκε πλεκτάνη και ύπουλο ψέμμα... «Χρυσοπηγή» μ' ακούς;;;

Σημεία τών καιρών...

«Παλιοζωή, παλιόκοσμε και παλιοκοινωνία...»
«γιατί μωρέ συνέχεια μάς πνίγεις στην αηδία;»

Αυτά από την ...πέμπτη εξουσία.

Ας "ανέβουμε" στην τέταρτη.
Αυτό που εμένα μέ ενόχλησε περισσότερο από όλα (τα όμοια άλλων, ρόζ, μαύρων, κίτρινων... τα είχαμε ξαναδεί χωρίς ν' ανοίξει μύτη...) ήταν που ο Γκιούλογλου έκανε κατάχρηση της λέξης φίλος!!!
Φίλος ο ένας και τόν κατάδιδε, φίλος ο άλλος και τόν «μαχαίρωνε». Αμάν πιά!
Τί είπατε κ. Εισαγγελεύ;;; Δεν είναι ποινικό αδίκημα η δολοφονία ...λέξεων;;;
Κακώς!

Πάμε στην τρίτη εξουσία.
Περί δωροδοκιών Ζήμενς... τα ζώα μου αργά. Την 34χρονη όμως "κακούργα" συμβασιούχο, τήν έχωσαν μέσα στο άψε-σβήσε...
Είναι τυφλή η τρίτη εξουσία, θα πείτε... Κρίμα την κακομοίρα... Ας τήν ελεήσουμε με έναν ακόμα διπλασιασμό μισθών... και αναδρομικά, βεβαίως-βεβαίως.

Η δεύτερη εξουσία δεν είναι απλώς τυφλή και κουφή και ...άνοσμη (στερημένη της ικανότητας του μυρίζειν δηλαδή) είναι και απολύτως άλαλη και τεμπέλα η άτιμη. Δεν είδε τίποτα, δεν άκουσε τίποτα, δεν μυρίστηκε τίποτα, δεν λέει τίποτα. Ένα άχρηστο πράμμα δηλαδή...
Άντε, παιδάκι μου να χαρείς την οικογένειά σου παρά θίν' ...Ραφήνας κι άσε μας ήσυχους.

Η πρώτη όμως «σκίζει», ό,τι και να πείτε.
Μπορεί ένας Κουκο(δήμο)ς να μην φέρνει την άνοιξη δίνει όμως αναφορά και εξηγήσεις στη ζούγκλα, όχι στο κόμμα του, όχι στο "Σώμα", αλλά στον πραγματικό αφέντη του, την τηλεόραση.
Και μην συζητάμε για άρση ασυλίας για όσα βρωμερά διέπραξε! Ά! όχι, όχι άρση ασυλίας! Τί τό κάναμε εδώ;;; Εδώ δεν ...αποασυλοποιήσαμε βουλευτή που είχε σαπίσει στο ξύλο έναν διαιτητή μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, τον Κούκο θα αφήσουμε απροστάτευτο;;;

«Παλιοζωή, παλιόκοσμε και παλιοκοινωνία...»
«γιατί μωρέ συνέχεια μάς πνίγεις στην αηδία;»

****************
[1] Έτσι εξηγείται η "γενναιότητα" με την οποία μάς είχαν πρήξει ότι αντιμετώπιζε την κατάστασή του ο αποθανών: Μάθαινε ή απλώς αισθανόταν ότι ήδη είχαν αρχίσει να δουλεύουν τα «μεγάλα μαχαίρια», οι ίντριγκες, οι εκβιασμοί, η συναλλαγή για την διαδοχή του {ό,τι γίνεται κάθε φορά δηλαδή σε κλειστούς κύκλους εκλεκτόρων, ό,τι είχε γίνει και πριν από την δικιά του εκλογή...}, καταλάβαινε ότι «τόν είχαν θάψει ζωντανό» οι αγαπητοί εν Χριστώ "αδελφοί" του και ...τό υπόμενε γενναιότατα.
Και το αηδέστερο βέβαια είναι ότι όλη αυτήν την εκλογική καμαρίλα την αποδίδουν στο ...Άγιο Πνεύμα. Πολύ ...χριστιανικό.
[2] Αν μού πεί κανείς: Τέτοια που κάνουν καλλίτερα να μην έχουν «σώας τας φρένας», μικραίνει η ζημιά μας, θα τού πω "σωστό κι αυτό".
[3] Τί ξεφτίλα... Να αλλάζει ...ποίμνιο ο χριστιανός μητροπολίτης και να παίρνει πλουσιώτερο... Άσε που νομίζω ότι ΑΥΤΗ ακριβώς η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ήταν ο πραγματικός λόγος του πόλεμου που είχε ανοίξει ο Χριστόδουλος με τον Πατριάρχη...

9 σχόλια:

Εξερευνητής είπε...

Δεν λαχάνιασες να ανεβείς τόσα σκαλιά;;;

Εκτός κι αν τα ...κατέβηκες!

Περιμένω διευκρίνιση.

Οιωνoσκόπoς είπε...

Λαχάνιασα, Εξερευνητή μου, πως δεν λαχάνιασα.

Τό φχαριστήθηκα όμως που ...έφτυσα και στα πέντε σκαλιά των εξουσιών, ένα πρός ένα.

Παλιοζωή, παλίοκοσμε και παλιοκοινωνία...

Καταντήσαμε να απολαμβάνουμε το φτύσιμο.

Ευχαριστώ πάντως για την "επίσκεψή" σου. Θά 'ρθω κι εγώ στα μέρη σου.

Skouliki είπε...

να μαι και εγω ετσι μια βολτα εκανα να μπανισω

Ναπoλέων είπε...

Πέντε-πέντε-δέκα
ανεβαίνω τα σκαλιά
για τα δυό σου μάτια
κλπ κλπ κλπ

μόνο που αυτοί όλο τα κατεβαίνουν...

για την Ελλάδα, ρε γ...το, φυσικά,
όχι για πάρτη τους...

Είναι κάτι αλτρουϊσταράδες αυτοί...

α-α-ε
Ν.

Ναπoλέων είπε...

1.3.08
Καλημέρα
Καλές Απόκριες
Καλό Μήνα
Καλή Σαρακοστή
Καλό Πάσχα
Καλή Ψήφο
Καλές Διακοπές
Καλό Χειμώνα
Έ!... και ...Καλά Χριστούουουγεννα!
Ν.

kamena voyrla blogger είπε...

Το γράψανε και οι εφημερίδες ότι πωλείται η παραλία στα Καμένα Βούρλα

http://kamena-voyrla.blogspot.com/

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Φαίνεται ότι εδώ και 2 μήνες κανένα «Σημείο των Καιρών» δεν πρόκυψε...
Ύπνος βαθύς και αδιατάρακτος εις τα πέριξ.

Unknown είπε...

αλήθεια εφόσον τόσες "θαυματουργές" εικόνες έχουν στο άγιο όρος γιατί δεν έδωσαν μια στον χριστόδουλα να γίνει καλά και έτρεχε στις αμερικές για μεταμοσχεύεσεις; γιατί οι προσευχές όλων των κορακιών δεν έπιασαν τόπο; μα τίποτα να μην πιάνει τόπο.. όλα πλαστικά είναι τελικά.. εικόνες και προσευχές..

Οιωνoσκόπoς είπε...

@ Panoslost

Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Καθόλου "χαμένος" δεν μού φαίνεσαι...

Όμως οι ένδοξες εικόνες (έχουν δώσει μάχες και μάχες αυτές...) είναι πολύ απασχολημένες στις ευρωσυλλεκτικές περιοδείες τους {όρα τί χρήμα μάζεψε το «Άξιον Εστί» στον Αϊ-Πεντελέμονα} και δεν ευκαιρούν να θεραπεύουν θνητούς. Γι' αυτούς... «έχει ο θεός»...