Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


30 Σεπ 2008

ΚΡΑΧ!!! {στα κεφάλια τους, ελπίζω...}

Παραφράζω το αρχαίο:
«Είς οιωνός ...άχρηστος, αμύνεσθαι περί ...πλούτου».
Και νομίζω πως δεν πέφτω έξω.
Για σκεφτείτε λίγο τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις.
# Κρατικοποιήσεις ΗΠΑνικων {αλλά ΚΑΙ αγγλικών!} MΕΓΑΛΩΝ τραπεζών λίγο πριν το φαλίρισμα. Για να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τα κερδοσκοπικά τους «παιχνίδια»...
# Απορρίφθηκε το "σχέδιο διάσωσης" του νεοφιλελεύθερου ...ονείρου από την Βουλή των ΗΠΑ. θα βρούν όμως άλλο, λένε... Διότι αλλοιώς, ξαναλένε, η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Ποιανού ακριβώς η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη; Το 1/3 του πληθυσμού της Γής ζεί κάτω από το όριο της φτώχειας και το επόμενο 1/3 στα όριά του. Τί δηλαδή έχουν να χάσουν;
# Πάει για φαλίρισμα η γαλλογερμανική τράπεζα με το [σημαδιακό!!!] όνομα ..."DEXIA".
# Το πετρέλαιο πέφτει.
# Πέφτουν όμως και τα χρηματιστήρια, οι ναοί της -δήθεν- ελεύθερης αγοράς...
# Οι πρόεδροι, διευθυντές κλπ των τραπεζών {που καταρρέουν, γιατί "αγόραζαν" στεγαστικά δάνεια ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ, διότι έτσι κέρδιζαν πολλά, τα «σίγουρα» έχουν λίγα...} απομακρύνονται μεν, πλην όμως με τεράστιες αποζημιώσεις... Ως πιστοί υπηρέτες του τζόγου.
....................
Κατά τα άλλα...
# Ποδοπατήθηκαν 114 ινδοί σε ναό από άλλους "πιστούς".
# Καθηγητής ΜΟΥΣΙΚΗΣ, κάτοικος προαστείου "πολυτελείας", σκότωσε {και, ψυχρότατα, έθαψε μυστικά σε ...παιδική χαρά} τη σύζυγό του.
# Οι επιστήμονες βλέπουν την {δυσμενή, έως και μοιραία...} κλιματική αλλαγή να έρχεται ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ από ότι εκτιμούσαν: Ό,τι περίμεναν για το 2050, ίσως συμβεί λένε το ...2030!
# Η τάδε επιστολή του τάδε (νεκρού) αστεριού της "ροκ" πουλήθηκε σε δημοπρασία σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρά. Κάποιοι έχουν λεφτά και τα πετάνε για το καπρίτσιο τους...
# Σε χτεσινό ντοκυμαντέρ κρατικού καναλιού περί πλούτου και ευτυχίας, παρουσιάστηκε μιά κυρία, η πλουσιώτερη, λέει, στην τάδε κατηγορία και είπε:
- Ο πλούτος ΔΕΝ φέρνει την ευτυχία. Η ίδια είναι δυστυχισμένη.
- Ο πλούτος ΔΕΝ έχει καμμιά αξία εάν ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ.
# Ο τάδε πίνακας του τάδε μεγάλου ζωγράφου πουλήθηκε σε δημοπρασία 50 εκατομμύρια ευρά. Κάποιοι διαθέτουν ΠΟΛΛΑ λεφτά για να ακούγονται ότι είναι φιλότεχνοι... Αν ήταν πράγματι φιλότεχνοι, ας έδιναν τα λεφτά στη σχολή Καλών Τεχνών για υποτροφίες...
....................
Θα συνεχίσουν οι νεοφιλελεύθεροι πλουτοκράτες να μάς πρήζουν με ανοησίες για την ...ελεύθερη αγορά {και τον ανταγωνισμό της που δήθεν ...ρίχνει τις τιμές αλλά σίγουρα παραφουσκώνει τον προκλητικό πλούτο ελαχίστων} ή μήπως πρέπει να τους βάλουμε να κάνουν αναγκαστικά ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ μπάς και μάθουν το:
«ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη»;;;

Μιά ιδέα ρίχνω.
....................
Και μέσα στην παραζάλη:
Η εγχώρια «Φιλελεύθερη Συμμαχία», κόμμα ενεργών πολιτών, όπως αυτοπροσδιορίζεται, οργανώνει {στο ξενοδοχείο "President" της Αθήνας, στις 18-19 Οκτωβρίου} το 2ο συνέδριό της με θέμα:
Το πολιτικό σύστημα καταρρέει. Τί θα το διαδεχτεί;
Λέω να περάσω από κεί να δώ τί θα λένε. Να περιμένετε «ρεπορτάζ» μου...
Αν πάντως διάλεγαν ως θέμα το:
Η ασύδοτη αγορά καταρρέει. Τί θα τη διαδεχτεί;
θα βρίσκονταν, νομίζω, πολύ πιό μέσα στα πράγματα.

1 σχόλιο:

akrat είπε...

εγώ λέω...
με τα πτωχά μυαλά μου
ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΚΑΖΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ
έτσι κι αλλιώς θα την βιώσουμε όταν γίνει...
μελέτη θέλουν όλα...