Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


21 Νοε 2008

Σία κι αράξαμε...

Μπά...
Μάλλον ν' ανασκουμπωθούμε πρέπει.

1. Ο ευφυέστατος, μοναχός μεν αλλά καθόλου μόνος, Εφραίμ φαίνεται πως έχει μπλέξει πολύν, πάρα πολύν κόσμο στις επικερδέστατες ...πνευματικές συναλλαγές του «Ιδρύματος» των χρυσοβούλων. Τί Νομάρχες {ή μάλλον ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ...}, τί υπουργούς {αλλά και συζύγους-συμβολαιογράφους και πεθερούς υπουργών}, τί δικηγόρους και εργολάβους {αλληλοεκβιαζόμενους αλληλομαγνητιοφωνούμενους, αλληλοκαταγγελλόμενους...}, τί υπηρεσιακούς παράγοντες υπουργείων και πολεοδομίας αλλά και ΤΗΝ χορεύτρια με σπαθιά...
2. Χαρά ο άλλος, ΚΑΤΑΜΟΝΑΧΟΣ αυτός, της Μονής Τοπλού, που με το ...ιδρυματάκι του κι αυτός, πάει να ...αναπτύξει την Ανατολική Κρήτη {το Φοινικόδασος Βάϊ και άλλα} μέσω αγγλικής {ή «αγγλικής»} ...ακέφαλης, δηλαδή χωρίς κεφάλαια, "αναπτυξιακής" εταιρείας στην οποίαν πούλησε, τη επιφοιτήσει του Αγίου Πνεύματος προφανώς, κάτι χιλιάδες στρέμματα, της Μονής δήθεν, που τα είχε με "χρυσόβουλο"... Δηλαδή δικά του στρέμματα, αφού ΜΟΝΟΣ μοναχός στη Μονή είναι ο ίδιος!!!
Αναρωτιέστε γιατί χαρά; Μα γιατί με τον μεγάλο τζερτζελέ περί Εφραίμ και Βατομουροπέδιου, αυτός και το «ίδρυμά» του μένουν μακρυά από τα φώτα της επικαιρότητας και έχει βάσιμες ελπίδες να τη σκαπουλάρει με τις πνευματικές του "επενδύσεις".
3. Τριάμισυ τρισεκατομμύρια δολλάρια {3.500.000.000.000 $} εκτιμάται ότι έχασαν τα «Hedge Funds» {ή κερδοσκοπικά κεφάλαια υψηλού ρίσκου, όπως ...χαριτωμένα τα ονομάζει η "Οικονομική Καθημερινή"...} από την συνεχιζόμενη χρηματοπιστωτική κρίση. Και λοιπόν;;; Από πού ακριβώς τα έχασαν;;; Από αυτά που είχαν φουκώσει με τους δικούς τους τζογαδόρικους χειρισμούς;;;
ΑΕΡΑ αγόραζαν και πούλαγαν... Αυτόν τον αέρα έχασαν. Κλαύσατε πικρώς.
4. Άσχετο: ΠΟΙΑ ακριβώς ΑΛΛΗ δουλειά κάνουν τα Χρηματιστήρια εκτός από τζογάρισμα;;;
5. Πιθανολογείται ότι θά 'χουμε την τρίτη στη σειρά ΓΥΝΑΙΚΑ υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Την Χίλαρυ Κλίντον. Ας ελπίσουμε ότι δεν θά 'ναι η ...«τρίτη και χειρότερη». Τουλάχιστον όχι τόσο σκύλα, αδερφέ.
6. Το πετρέλαιο έπεσε κάτω από τα 50 $/βαρέλι. Όσο είχε πρίν 3 χρόνια... Οι ελληνικές πετρελαϊκές εταιρείες όμως είναι σταθερές!!!
Ά! όλα κι όλα! Να μην παρασυρόμαστε από τους κουτόφραγκους! Οι τιμές των καυσίμων ΕΔΩ δεν κατεβαίνουν {εκτός από ελάχιστα, δια το θεαθήναι...}. Είμαστε ΣΤΑΘΕΡΟΙ ρέ, στην πολιτική μας.
7. Ο ισχυρός πρωθυπουργός Καραμανλής {εγώ, εγώ, εγώ...} με την ισχυρή του {λόγω καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος(*) κυβέρνηση, είναι ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟΣ κι αυτός στην τακτική του: Καθεύδει μακαρίως και κοιτάζει μόνον να μην τον πάρουν τα σκάγια από τα φοβερά και τρομερά ...πνευματικά σκάνδαλα και την καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας.
Σημεία των καιρών.
- - - - - - -
(*) Διάβαζα τον "Ναπολέων" πιό πρίν...