Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


22 Ιαν 2011

Σύνταγμα της Ελλάδας

Άρθρο 86§3 εδάφιο 2
«Η βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της {δίωξη κατά υπουργών} μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος.
Άρθρο 4§5
«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

Την πρώτη διάταξη τήν εφαρμόζουν με "θρησκευτική" ευλάβεια!
Γιαυτό δεν έχει πάει (ούτε θα πάει...) κανένας φυλακή, όσο κραυγαλέα και εάν δωροδοκήθηκε ή κατάκλεψε το Δημόσιο ή (το συνηθέστερο...) και τα δυό.
Γιαυτό την «σκάρωσε» ο ...χαρισματικός το 1986.
Γιαυτό ο Καραμανλής έκλεισε εσπευσμένα την Βουλή -από τα τέλη Μα'ί'ου!!!- το 2009. Για να παραγραφούν τα αδικήματα ΚΑΙ των δικών του «παιδιών»... Όπως είχαν παραγραφεί και τα αδικήματα των ΠΑΣΟΚων πιό πριν....

Την δεύτερη διάταξη, που σημαίνει ότι μόνον οι ΑΜΕΣΟΙ φόροι (εισοδήματος, περιουσίας) είναι συνταγματικοί και όλοι οι έμμεσοι, όλα τα χαράτσια (διόδια, ΦΠΑ, φόροι κατανάλωσης) είναι αντισυνταγματικοί, δεν τήν εφάρμοσαν ποτέ!

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

9 Ιαν 2011

Το σπάταλο κοινωνικό κράτος

.....................
«Σε δύο από τις πιο αυστηρές -υποτίθεται- χώρες της Ευρώπης, άρα και του κόσμου, σε τέτοια {σ.σ.: διατροφικά} ζητήματα, τη Γερμανία και την Ολλανδία, απ' όπου προήλθαν οι ζωοτροφές που μόλυναν τα γερμανικά πουλερικά και τους χοίρους, οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ομολογούν οι επίσημοι, δεν ήταν σε θέση να κάνουν επαρκείς ελέγχους, λόγω νομικών κενών και ελλείψεων σε προσωπικό
.....................
{άρθρο εφημερίδας}

Το διεθνές χρηματιστηριακό {απαράγωγο και ακριδικό δηλαδή...} κεφάλαιο για να αποσείσει τις ευθύνες του για την οικονομική κρίση, που τα κερδοσκοπικά-τοκογλυφικά "παιχνίδια" του προκάλεσαν, και νά κόψει την όρεξη κάποιων {λίγων... αλλά υπήρξαν μερικοί...} που ζητούσαν να μπουν φραγμοί στο νταβατζηλήκι παντός εμπόρου όπλων, λαθρεμπόρου ναρκωτικών ή -σκέτα- τοκογλύφου {αυτοί έχουν το χρήμα, αυτοί είναι οι «Αγορές»...}, έπεσε «με τα μούτρα» και με ποικίλους εκβιασμούς και τζογοπαίχνιδα να αποδείξει ότι για την κρίση ευθύνεται το ...«σπάταλο» κοινωνικό κράτος και οι «υπερβολικές» απαιτήσεις των εργαζόμενων.
Και βρήκαν την Ελλάδα αρχικά, λόγω υπερχρέωσης και εξευτελισμένου πολιτικού συστήματος, αλλά και άλλες χώρες μετά για να αποδείξουν αυτό τους το «επιχείρημα».
Έτσι βρίσκεται η "ευτυχής" Ολλανδία(*) και η "οργανωμένη-μεθοδική" Γερμανία να μην διαθέτουν επαρκές προσωπικό για προστασία της διατροφής των πολιτών τους. Να αφήνουν ασύδοτους τους κερδοσκόπυς της διοξίνης και του καρκίνου στο όνομα του «ανταγωνισμού» και του κέδρους πάνω από τον άνθρωπο.
Κάτω το σπάταλο κοινωνικό κράτος,
ζήτω η καρκινογόνος διοξίνη!
- - - - - - - - - - - - - -
(*) Happy Holland την αποκαλούν οι ίδιοι...