Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


25 Φεβ 2009

Εξ όνυχος τον λέοντα... και την κυβέρνηση από τους φόρους...

Σάς έλειψα δυό μήνες;;; Όχι, ελπίζω... Δεν τις πάω τις εξαρτήσεις... Ξαναπιάνω «δουλειά»...

Κάθε Φεβρουάριο έρχεται στην επικαιρότητα {και στο ενδιαφέρον των ΜΜΕ...} το θέμα της φορολογίας.
Επειδή είναι ο καιρός των φορολογικών δηλώσεων.
Άκουσα λοιπόν σήμερα από κρατικό κανάλι, πως αφαιρούνται από τα φορολογητέα έσοδα οι δαπάνες για Κομμωτήρια, για διασκέδαση σε Σκυλάδικα και για αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων, αλλά ΔΕΝ αφαιρούνται οι δαπάνες για Φάρμακα {πέραν όσων καλύπτουν τα Ασφ. Ταμεία}...

Η πρώτη αντίδραση του πολίτη φυσιολογικά θα ήταν:
Αυτή είναι η νοοτροπία της κυβέρνησης, βλέπε Στυλιανίδη που πήγε σε σκυλάδικο μετά την δολοφονία μαθητή από αστυνομικό..., αυτή είναι η ιδεολογία τους, να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι, διότι ποιοί άλλοι αγοράζουν αμοιβαία κεφάλαια...
Ίσως επηρεάζουν κι αυτά σε ένα βαθμό, δεν λέω, όμως κατά τη γνώμη μου η πραγματική αιτία τέτοιων ρυθμίσεων από την κυβέρνηση είναι άλλη... και κατά την γνώμη μου ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ !!!

Σίγουρα δεν είναι καλό να έχεις στην κυβέρνηση κάποιους σαν τον Στυλιανίδη {ή τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο, παλιότερα...} που συχνάζουν στα σκυλάδικα...
Σίγουρα δεν είναι καλό να έχεις την ΗΛΙΘΙΑ, όπως πιά έχει περίτρανα αποδειχτεί, νεοφιλελεύθερη θεωρία ότι οι πλούσιοι όταν γίνουν πλουσιότεροι θα κάνουν ...επενδύσεις, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και τα λοιπά παραμύθια...
Όμως η πραγματική αιτία των παραπάνω φορολογικών ρυθμίσεων ΔΕΝ είναι τα προαναφερθέντα αλλά η ...εισπραξιμότητα, η απόδοση που μπορεί να έχει ένα μέτρο στο ύψος των εισπράξεων.
Αιτία κατ' εμέ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ, μιλώντας για κυβερνητικό μέτρο που εκ των πραγμάτων επηρεάζει όλους.

Είναι γνωστό ότι τα Σκυλάδικα όσο και τα Κομμωτήρια έχουν καταταγεί πρώτα μεταξύ των "μαγαζιών" που δεν κόβουν «χαρτάκια» για τις εισπράξεις τους. Κι αν κόβουν, δεν βάζουν, παρά σπάνια, όλο το ποσόν.
Το αντίθετο ακριβώς γίνεται με τα Φαρμακεία. Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των συναλλαγών τους γίνεται μέσω Ασφαλιστικών Ταμείων {ή οι δαπάνες θα υποβληθούν από τον αγοραστή στο Ασφ. Ταμείο του} κόβουν πάντοτε απόδειξη ή τιμολόγιο και πάντοτε με το σύνολο του ποσού.
Οπότε στην περίπτωση των φαρμάκων το ...δαιμόνιο {αλλά καθόλου έντιμο...} κράτος μας δεν βρίσκει λόγους να αφαιρείται η δαπάνη γι' αυτά από το φορολογητέο εισόδημα.
Ενώ για τα Κομμωτήρια και τα Σκυλάδικα έχει λόγο: Ωθώντας τους πελάτες τέτοιων "μαγαζιών" να ζητάνε απόδειξη για όσα πληρώνουν, προκειμένου να την βάλουν στην φορολογική τους δήλωση, αυξάνει την φορολογητέα ύλη. Θα πάρει περισσότερα από τους ιδιοκτήτες των "μαγαζιών" αυτών.

Αυτή είναι η «μαύρη αλήθεια»...
Ορμείστε λοιπόν στα -κατά Γιαννόπουλο- ...πολιτιστικά κέντρα, ξοδέψτε ό,τι έχετε στις σκυλούδες... Ένα μέρος θα το επανακτήσετε μέσω της φορολογικής απαλλαγής.

Συγχαρητήρια κύριοι {και κυρίες...} του Υπουργείου Οικονομικών.
Να ιδώ πότε θα σάς δώσει ο λαός ...φορολογική απαλλαγή από τα καθηκοντά σας.